CORONA UPDATE

Lieve mensen,

Allereerst hopen wij dat u gezond bent en u staande kunt houden in deze corona-crisis! Het is een onzekere tijd voor iedereen waarin onze gezondheid eerste prioriteit is en de voetzorg voor veel mensen moet wachten.

De meeste ‘normale’ pedicures hebben geen bevoegdheid om te werken maar onze medische pedicures zijn wél bevoegd. Daarom kan het zijn dat u hoort dat uw buurvrouw niet mag gaan en u wel. Dit heeft te maken met de specialisatie van de pedicure. Hoe hoger gespecialiseerd hoe meer bevoegdheden de pedicure heeft ontvangen van de overheid.  

Nietemin, ondanks dat wij mogen werken, wordt er van ons verlangd dat wij de medische noodzaak af wegen en, alleen wanneer het niet uitgesteld kan worden, te behandelen.   Lange of dikke nagels worden niet gezien als medische noodzaak. Pijnklachten die kunnen leiden naar wonden of ontstekingen wel. Wij vragen u contact met ons op te nemen zodat de medisch pedicure via het afwegingskader kan bepalen of u kunt komen. Dit neemt veel onzekerheid weg.  

Sterkte en een goede gezondheid namens ons team!